Opskriften på at
artikler

Opskriften på at "blive gammel"

Definition på at blive "gammel" er ikke bestemt af din alder. De her 2 indikatorer er meget bedre: 
⚡ Dit niveau af energi og overskud i hverdagen.
😤 Evnen til at kunne blive irriteret - over NYE ting. 
 
Eks. Du er 42 og du er træt hele tiden. De ting, der irriterer dig, de samtaler du har med din nære omgangskreds, og dem der får dig op i det røde felt - er præcis det samme som det var sidste år. 
 
Den sikre opskrift på at blive gammel er at blive ved med at være irriteret over det samme og det samme og det samme. 
 
Dit niveau af energi og overskud kan du ikke altid være herre over, men du kan selv bestemme, hvem og hvad der skal irritere dig. 
 
Som jeg altid siger til mig selv, når jeg får en parkeringsbøde: Jeg skal af med 750 kr, men jeg behøves ikke også aflevere mit gode humør. 
 
Her er en liste at starte med: 
 
- Giv dem, der irriterer dig ret. Det er alligevel primært derfor, de er irriterende. Find ud af, hvad de har ret i og hvad det er, du ikke vil se. 
 
- Put det, der nager dig i en krukke. Skriv det ned på en seddel og bed universet fikse det. Når du har lagt låget på må du ikke tænke på det mere. Kan af egen erfaring berette, at det trick virker helt absurd fantastisk godt. 
 
- Skift ståsted. Øv dig i altid at se verden fra andres perspektiv før rygmarvsreaktionen kommer. Hvis din egen holdning ikke kan tåle det, var den nok ikke særlig solid til at starte med. 
 
- Skab venskaber med nogen, der er meget anderledes end dig selv. F.eks. i en politisk eller frivillig forening, eller bare i hverdagen når du møder nogen, der pisser dig af. Tænk: har de egentligt lige så meget lov at være her, som jeg har? 
 
- Sport, krydsogtværs, lære et sprog, et instrument, et håndværk - det er altsammen positive irritationer, der holder din hjerne frisk og ung. Opfind noget! Bidrag - i stedet for at brokke dig over, at det ikke findes. 
 
- Sig farvel til dem og det, der irriterer dig, hvor der ingen udvikling er. Det, der har mistet sin magi, det skal du give slip på, for ellers bliver du sådan én der søber i fortiden - uden at have lært en skid. 
 
- Giv dig selv en sunddom. For det er de 2 valg vi har: hvis ikke vi dømmer os selv til sundhed, så skal vi før eller siden leve med en sygdom. Pis-irriterende er det, men det er jo fordi det er sandt. 
 
Her er Mike Fremont. Han begyndte at løbe marathon og spise plantebaseret efter - som 63-årig - at have fået at vide, at han havde 3 måneder tilbage at leve i. I dag er han 100 år gammel og sejler også lige i kajak on the side. 
 
Anne Skare får sgu lidt hjertebanken af de overarme. 
 
Generelt skal man have overskud for at få overskud. Det er hårdt at løbe en positiv spiral i gang - men måden du gør det på er enkel: 
Ved hver dag aktivt at opsøge irritation. Og bruge den til at vokse som menneske. 
 
Og irritation ... det er der nok af. 

UDVALGT TIL DIG:


Generationsmodellen

Fremtidsworkshops

Futurist Foredragsholder