artikler

Arbejdslivet efter corona

Hun er klar over, at det kan lyde drastisk, men 8-16 er ikke en værnepligt – og nu skal vi kæmpe for et friere liv

»Vi har alle sammen smagt den forbudne hjemmearbejdsfrugt, og rigtig mange trivedes med det. Det er utopi at tro, at vi kan vende retur som før.«

Vi har kollektivt opdaget, at livet er mere end 8-16 på kontoret, og hvis ikke landets ledere forstår at imødekomme det, bør de forberede sig på opsigelser.

Sådan lyder det fra fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, der fortæller, at vi i fremtiden vil beskæftige os mere med, om opgaverne er løst – og ikke hvor lang tid de tager at løse.

»Jeg tror, at vores børn kommer til at grine ad, at vi alle sammen mødte ind på det samme tidspunkt og blev hængende i 37 timer, som om det var det magiske tal, der skulle til for, at man kunne løse sine arbejdsopgaver, siger hun og fortsætter:

»Jeg ønsker i hvert fald for mine børn, at 8-16, mandag til fredag dør, og at vi begynder at tænke i opgaver i stedet for tid,« siger hun.«

Ifølge Anne Skare Nielsen er der et før og et efter corona i vores tilgang til arbejdskultur og til at være medarbejder, og virksomheder, som indser dette og tilpasser sig det, vil vinde kapløbet om fremtidens arbejdskraft og talenter.

Interview med Jyllandsposten

Læs hele interviewet i Berlingske med fremtidsforskeren her: https://lnkd.in/dNfitZm

Artiklen er bag paywall - men lyt til FUTcasten om fremtidens arbejdsliv, så får du det hele med lige ind i øret.

På Linkedin kører debatten derudad - men vi har da heldigvis også vores egen tråd ;)

UDVALGT TIL DIG:


Generationsmodellen

Fremtidsworkshops

Futurist Foredragsholder